Jewelquest is er in alle soorten en maten, ben jij al fan?

De jewelquest spellen zijn er al sinds jaar en dag. Vrijwel iedereen kent deze populaire specifieke game reeks wel.

Jewelquest is naast een originele speltitel ook de in de volksmond bekende verzamelnaam voor de aloude drie-op-een-rij spelletjes. Deze reeks was samen met het spel Bejeweled één van de eerste spellen die in de bekende drie-op-een-rij serie uitkwam en al snel door de doelgroep tot in de late uurtjes gespeeld werd.

Het is eenvoudig te spelen en voor iedereen een bron van entertainment.

Het grote succes van de jewelquest games is de laagdrempeligheid. De spellen zijn makkelijk te spelen, hebben niet een hele extreme vorm van kennis of kunnen nodig en zijn makkelijk op en af te sluiten. Vooral het laatste punt is een groot voordeel voor deze spellen. De jewelquest spellen werden in het begin vooral veel in huis gespeeld, tussen het koken door of in de dode uurtjes. In bijna elk huishouden was wel een soort van jewelquest te vinden op de computer.

De evolutie naar de mobiele telefoon.

Tegenwoordig worden drie op een rij spellen nog steeds extreem veel gespeeld. Natuurlijk nog steeds op de computer, maar daarnaast is de mobiele telefoon wellicht tegenwoordig het grootste medium. Het meest bekende spel in de Google Play Store of de App Store is waarschijnlijk het spel “Candy Crush“. Voor de meeste mensen is dit spel een begrip. Candy Crush is gebaseerd op een simpel drie op een rij spel en door de leuke vormgeving voor iedereen laagdrempelig te spelen.

Candy Crush

Hoe werkt Jewelquest?

Waar het bij Jewel Quest om draait is een veld vol symbolen. Die symbooltjes zien er meestal uit als diamanten en juwelen, maar kunnen ook muntjes, brokken goud of andere dingen zijn. De speler mag twee aan elkaar grenzende symbolen omwisselen. Als er dan een rij met drie (of meer) dezelfde symbolen ontstaat dan verdwijnt die rij en komen er weer nieuwe symbolen voor in de plaats. Als die toevallig ook een rij van drie vormen verdwijnt die rij ook weer. Enzovoorts.
Bron: Jewelquest 

Post Author: admin