Wat is Jewel Quest?

Jewel Quest is één van de allerbekendste drie op een rij spellen. Het is door game ontwikkelaar en uitgever iWin gemaakt. Het spel werd eerst uitgebracht voor de PC maar is ondertussen ook verkrijgbaar op de Nintendo DS, Xbox Live Arcade en nog veel meer platforms. Van het oorspronkelijke spel zijn ook een heleboel vervolgspellen uitgebracht. En er bestaan sindsdien ook erg veel soortgelijke games.

Waar het bij Jewel Quest om draait is een veld vol symbolen. Die symbooltjes zien er meestal uit als diamanten en juwelen, maar kunnen ook muntjes, brokken goud of andere dingen zijn. De speler mag twee aan elkaar grenzende symbolen omwisselen. Als er dan een rij met drie (of meer) dezelfde symbolen ontstaat dan verdwijnt die rij en komen er weer nieuwe symbolen voor in de plaats. Als die toevallig ook een rij van drie vormen verdwijnt die rij ook weer. Enzovoorts.

Bij het originele spel wordt de achtergrond van de verdwijnende rijtjes in goud veranderd. De speler moet binnen een bepaalde tijd de hele achtergrond goud kleuren, anders kost het een leven en moet hij/zij weer opnieuw beginnen aan het level. Naarmate je verder komt in het spel wordt het je steeds moeilijker gemaakt. Het veld neemt bijvoorbeeld een lastige vorm aan en je moet de symbolen meer dan één keer op een rij zetten.

Van dit spel zijn ontelbare variaties gemaakt. De leukste en mooiste zullen wij gaan bespreken op onze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.